Да попитам някои по запознати.Каква-къде се състои разликата между АР 156 1.9 105 и 130 коня примерно,дизели,комън реил,и двата мотора са с торбини с променлива геометрия.
Известие
Collapse
No announcement yet.
АР 156 1.9 JTD 105 и 115 кс - разлики?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Първоначално публикувано от pecigsxr Покажи съобщениеДа попитам някои по запознати.Каква-къде се състои разликата между АР 156 1.9 105 и 130 коня примерно,дизели,комън реил,и двата мотора са с торбини с променлива геометрия.Виж ако питаш за 140 или 150 вече си има разлики...
156 2.4JTD 136+ PS
-
Първоначално публикувано от pecigsxr Покажи съобщениеДа попитам някои по запознати.Каква-къде се състои разликата между АР 156 1.9 105 и 130 коня примерно,дизели,комън реил,и двата мотора са с торбини с променлива геометрия.
Имат разлика в самото управление и разлика в размера на турбината. На 16v е друга главатаsigpic
SCUDERIA ITALIA
BMW 5-er
BMW 7-er
Fiat GP
Comment
-
Турбото (GT1544) на 1.9 jtd 105 коня няма променлива геометрия и управлението е механично ( не знам това ли е точния технологичен термин ). 110 и 115 коня са с друго турбо (GT1749V), което има променлива геометрия и се управлява електронно. Предполагам, че има и някаква разлика в дюзите, но не съм сигурен. Някой по-навътре с тия двигатели може да каже.
1.9 jtd 140 коня е следващото поколение комън рейл, 16 клапанов с 2 разпределителни вала (по-старите са 8 клапанови с 1 разпеделителен вал ) и също така позволява горивото да се подава при по-голямо налягане в малки порции, които стигат до 5 за 1 такт.Last edited by RoMAN; d.m.y г., 14:17.
Comment
-
Първоначално публикувано от pecigsxr Покажи съобщениемоята е 105 коня и съм сигурен че турбината ми е с променлива геометрия.Няма междинен вариант.
А най-лесно се познава по годината - ако е '99 или '00 поизведена, забрави за променливата_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Първоначално публикувано от pecigsxr Покажи съобщениемоята е 105 коня и съм сигурен че турбината ми е с променлива геометрия.Last edited by RoMAN; d.m.y г., 15:24.
Comment
-
Първоначално публикувано от pecigsxr Покажи съобщениесега погледнах големия талон и се оказа че е 81 киловата.Колко коня са това?
Comment
-
Първоначално публикувано от pecigsxr Покажи съобщениеколега колата е купих преди един месец и ми казаха че е 105коня,но май са ме подвели, незнам защо.съжелявам, не съм ви подвел умишлено,бил съм в грешка.
Comment
-
Първоначално публикувано от pecigsxr Покажи съобщениеточно това почнах да мисля и аз,ще погледна в сайта на черните ангели за какво става вапрос.а каква е разликата тогава между 110и115 коня?
Comment
-
Първоначално публикувано от pecigsxr Покажи съобщениеточно това почнах да мисля и аз,ще погледна в сайта на черните ангели за какво става вапрос.а каква е разликата тогава между 110и115 коня?_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
Comment